Attractiepark Puy du Fou – Fotograferen in Middeleeuws Frankrijk

Attractiepark Puy du Fou – Fotograferen in Middeleeuws Frankrijk

Vogelshow Puy du FouIk zit klaar met mijn camera tijdens de vogelshow in Attractiepark Puy du Fou. Ik voel een windvlaag in mijn gezicht wanneer een aasgier vlak over mijn hoofd vliegt. Vlug kijk ik op het schermpje van mijn camera om te zien of ik hem scherp op de foto heb gezet. “Yes, hij staat er op!” denk ik in mijzelf.

Ik hoorde verbaasde en enthousiaste geluiden van het publiek. Ze wijzen naar een luchtballon waar tientallen vogels uit komen. “Snel een foto maken”. Dan kijkt en wijst het publiek opeens een andere kant op. Een deltavlieger vliegt over de middeleeuwse arena, met een vlucht ganzen achter zich aan.

Als grand finale, worden alle 200 vogels tegelijk losgelaten en vliegen ze in cirkels over het publiek heen. Ik heb niet alles wat ik wilde op de foto kunnen zetten, maar wat een fantastische show. Hier moet ik nog maar eens terug komen!

Op persreis naar Frankrijk en slapen bij de Romeinen

Puy du Fou, Middeleeuws dorpje
Middeleeuws Dorpje

Voor de website ‘Vakantie met Kinderen’, ging ik mee op persreis naar Puy du Fou. Mijn taak was om fotomateriaal te maken voor verschillende artikelen over het park.

Poy du Fou ligt op zo een 75km afstand van Nantes in het westen van Frankrijk.

Het is niet echt te vergelijken met een attractiepark in Nederland. De verschillende dorpjes hebben wel iets weg van Archeon, er zijn wel ambachtslieden maar die vertellen niet veel en zijn vooral bezig met verkopen.

puy du fou cité nocturne, La Villa Gallo-Romaine, Romeinse Herberg
Romeinse Herberg

In het park loop je vooral door prachtige tuinen, langs schitterende gebouwen, van show naar show.

Ook de restaurants en hotels hebben een historisch thema. Wij sliepen in de Romeinse herberg (La Villa Gallo-Romaine), maar je kunt ook slapen in een middeleeuws kasteel, huisjes op het water, of in een tentenkamp wat eigenlijk huisjes zijn die op tenten lijken.

Poy du Fou heeft meegewerkt aan de show ‘Raveleijn’ in de Efteling. Als je deze show hebt gezien, weet je een beetje wat je kunt verwachten.

Spektakelshows in een historisch jasje

Le Secret de La Lance, Puy du Fou, ridderspektakel
Het geheim van de lans

De meeste shows in Puy du Fou volgen hetzelfde patroon. De show begint klein en ingetogen. Steeds komen er nieuwe elementen bij. Uiteindelijk denk je ‘spectaculairder dan dit kunnen ze het niet maken’. En daar doen ze dan meestal nog een schepje of twee bovenop.

Tijdens de meeste shows mag je foto’s maken, maar het personeel wil niet dat je met je camera rond gaat lopen. Kies daarom van te voren zorgvuldig een goede plek uit. Voor een klein extra bedrag kun je ook een ‘emotion pas’ kopen. Met deze pas hoef je niet in de rijen te wachten, en zit je op een betere plek.

Puy du Fou is Middeleeuws Frankrijk en meer

Puy du Fou Les Chevaliers De La Table Ronde, De ridders van de ronde tafel
De Ridders van de Ronde Tafel

Zo’n 40 jaar geleden is Puy du Fou begonnen als show bij een oude middeleeuwse ruïne. Deze show wordt jaarlijks in de zomermaanden nog steeds uitgevoerd. Ondertussen is deze show, de Cinéscénie, uitgegroeid tot een spektakelstuk waar meer dan 2000 acteurs aan mee doen, en in totaal meer dan 3500 mensen aan mee werken. Helaas was deze show tijdens ons bezoek nog in voorbereiding, maar ik wil deze zeker een keer zien.

Puy du Fou, Le Signe du Triomphe - Romeinse gladiatoren en wagenraces
Romeinse Arena

Het grootste gedeelte van het park staat in het teken van de Middeleeuwen. Zo zijn er vikingen, ridders van de ronde tafel, een steekspel, en is er een doorlopende show in de oude ruïne zelf.

Maar naast de middeleeuwen komen er ook andere tijdperken aan bod. Zo is er een fantastische indoor musketier show, is er een gigantische Romeinse arena met gladiatoren, wilde dieren, en wagen races.

Puy du Fou Mousquetaire de Richelieu - Musketiers
Musketiers

Ook heel bijzonder is de doorlopende show over de eerste wereldoorlog “Les Amoureux de Verdun”. Je loopt dan door de loopgraven, de vloer trilt en je hoort de bommen afgaan. Af en toe kom je een ‘echte’ soldaat tegen die vertelt dat je niet zonder helm door de loopgraven moet gaan. Een bijzondere combinatie van audio/visuele effecten, poppen, en acteurs.

Een goede oefening voor fotografen

Puy du Fou Les Orgues de Feu, Waterorgel en fonteinen
Vuur en fonteinen

Dieren zijn natuurlijk fantastisch om op de foto te zetten. Maar voor de fotograaf biedt Puy du fou nog meer uitdagingen. Probeer maar eens het avondspektakel van de fonteinen vast te leggen. Een groot vuurspuwend orgel, fonteinen die met lampen beschenen worden, acteurs in lichtgevende kleding. Als het lukt, heb je fantastische beelden.

Een ander mooi stuk om je fotografie vaardigheden te testen is ‘Le Secret de la Lance’. Waarbij ridders te paard een steekspel op elkaar uitoefenen, en acrobaten allerlei bijzondere trucs doen met hun paarden. Deze show eindigt met een vurig gevecht.

Als fotograaf verveel je jezelf geen minuut in Puy du Fou. Heb je vragen, of ben je er zelf ook eens geweest en heb je mooie foto’s gemaakt? Laat het ons dan weten op facebook.


Leave a Reply