Foodfotografie, breng je gerechten in beeld met smaakvolle foto’s

Foodfotografie, breng je gerechten in beeld met smaakvolle foto’s

foodfotografie van asperges bij restaurant de dyckEten kies je met je ogen, maar eet je met je mond. Door goede foodfotografie zorg je dat de bezoekers van jouw restaurant trek krijgen.

Breng je gerechten in beeld voor je menukaart, website, of andere media uitingen.

Jan Loos is foodfotograaf voor Leiden en omgeving.

Vertel een verhaal met foto’s van gerechten

Foodfotografie van radijsjes op creatieve wijze geserveerd in een landelijke omgevingMet welke woorden wil je dat jouw restaurant omschreven worden? Ambachtelijk, luxe, creatief, landelijk, of modern? Dit kun je duidelijk maken door middel van een goede foto.

Daarnaast kunnen we door middel van fotografie ook een verhaal vertellen. Iedereen weet dat graan, meel, en deeg niet zo lekker is, maar als we het zien op een goede foto worden we hier toch door geprikkeld. We kunnen het proces van het bereiden van een gerecht weergeven.

Kleur is emotie

Tartaar bij restaurant Alfreds in Alphen aan den RijnOnderzoek heeft uitgewezen dat kleuren en combinaties bepaalde gevoelens oproepen. De juiste kleur groen straalt ‘gezond’ uit. De kleuren rood en geel worden veel in gerechten gebruikt, en zijn sprekende kleuren. Het is niet zonder reden dat de fastfood industrie deze kleuren gekaapt heeft. Wit geeft een gevoel van puurheid. Zwart geeft een gevoel van luxe.

Iedere kok en voedselstilist weet dat kleuren belangrijk zijn bij een goed gerecht. Het is de taak van de fotograaf om deze kleuren goed vast te leggen en te vertalen voor verschillende media.

Werkwijze

Kreeft bij restaurant de Dyck in RijnsaterwoudeWij komen langs met fotograaf en assistent. Wij nemen verschillende materialen mee zoals camera met statief, verschillende reflectoren om het licht te beïnvloeden, en een laptop zodat we de foto’s direct op groot scherm kunnen bekijken.

Fotograferen doen wij het liefst voor een groot raam aan de noordkant van uw gebouw. Met goed weer is het ook mogelijk om buiten te fotograferen. Wanneer het zonlicht te fel is, gebruiken wij een grote witte reflector die het licht mooi zacht maakt.

Tijdens het fotograferen zijn er ook props nodig, denk aan bestek, servetten, glazen en flessen.

Per uur fotograferen we gemiddeld drie gerechten.

Neem voor meer informatie contact met ons op.