Cursus Fotografie voor Beginners in Roelofarendsveen

Cursus Fotografie voor Beginners in Roelofarendsveen

Wil je meer uit je camera halen? Tijdens de Cursus Fotografie voor Beginners leer ik je in één dag alles over de instellingen van je camera.

De helft van de dag leer ik je de theorie, en de andere helft brengen wij het in de praktijk. Bij goed weer gaan wij naar buiten, bij slecht weer gaan we binnen aan de slag.

Creatief aan de slag met sluitertijd

Voetballer Parijs bewegingsonscherpte door sluitertijdWaarschijnlijk weet je al het een en ander over sluitertijd. Tijdens deze cursus leer je hoe je beweging kunt ‘bevriezen’ zodat je foto haarscherp is. Maar wij gaan ook op creatieve wijze aan de slag met de sluitertijd en bewegingsonscherpte.

Bij actiefoto’s en sport is het vaak mooi om toch een stukje beweging te zien in de foto. Hiervoor is het belangrijk dat je jouw camera heel goed kent. Bij een te lange sluitertijd, is de beweging zo heftig dat het onderwerp onherkenbaar wordt. Bij een te korte sluitertijd, is het onderwerp ‘bevroren’. Tijdens de cursus leer je precies de juiste instellingen te kiezen voor de juiste situatie.

Een scherp landschap, of een portret met een zachte achtergrond

In sommige situaties wil je dat jouw hele foto scherp is. In andere situaties kan het juist mooi zijn om jouw onderwerp scherp te hebben, maar de achtergrond onscherp. Dit noemen wij scherptediepte en kun je bereiken met de diafragma.

Portret meisje rood haar. Onscherpe achtergrond door diafragma.Diafragma kan nogal verwarrend zijn. Dit komt omdat op je camera een hoger F getal, een kleinere lensopening, en (over het algemeen) een scherpere foto inhoud. Tijdens de cursus leer je precies hoe diafragma werkt, en waarom je voor een landschapsfoto de diafragma juist NIET zo klein mogelijk moet maken.

De juiste belichting leren inschatten en lezen

In situaties met slechte lichtomstandigheden zul je concessies moeten doen aan de kwaliteit van je foto of een flitser moeten gebruiken. Je kunt de ISO verhogen, maar wanneer heb je teveel ruis?

Leer fotograferen met moeilijke lichtomstandigheden zoals zonsopgangNadat je de foto hebt genomen is het belangrijk om even te controleren of hij alle informatie bevat, of dat er delen over- of onderbelicht zijn. Door alleen maar te kijken naar de foto op je LCD scherm kun je de fout in gaan. Omdat het lcd schermpje in een donkere ruimte veel lichter lijkt dan hij eigenlijk is. Daarom leer ik je de histogram lezen.

Geef je op voor de Cursus Fotografie voor Beginners

Locatie:

  • Jan Loos Fotografie / BITS Workspace
  • Conservenweg 197
  • 2371 DT Roelofarendsveen

Cursus fotografie Roelofarendsveen nabij LeidenIk werk vanuit een flexwerkplek met voldoende ruimte voor het geven van cursussen. Deze flexwerkplek heet BITS Workspace.
De cursusdag duurt van 10:00 tot 17:00.

Wat moet je meenemen:

  • Je camera
  • Een vol opgeladen batterij
  • Een leeg geheugenkaartje

De kosten zijn € 121,- inclusief BTW.

Lunch is inbegrepen. Heb je bepaalde allergieën of ben je vegetariër/veganist? Geef dit dan in het inschrijfformulier even aan.

De eerst volgende cursus is op:

2020

1 op 1 cursus op aanvraag.


Reserveringsformulier

Vul deze test in om spam te voorkomen: